G-1FMKSJRXCE

طرز تهیه دسر ترکیه‌ای کنوفه، در خانه و بدون فر

4 minutes


امروز می‌خواهم شما را با یک دسر خوشمزه‌ی ترکیه‌ای به نام کنوفه(kunefe)، آشنا کنم. چون مطمئنم که خیلی از خانم‌های خوش سلیقه‌ی ایرانی، مشتاق تهیه‌ی دسر‌های ترکیه، بویژه کنوفه در خانه و بدون فر هستند. دوستان عزیز در ایران هم دسر کنوفه در کافی‌شاپ‌ها تهیه می‌شود، اما شما می‌توانید به راحتی و با دستور پخت داده شده در ادامه‌ی مقاله، این دسر خوشمزه و لذیذ را در خانه درست کرده و به همراه خانواده میل کنید.

مواد لازم برای تهیه‌ی دسر ترکیه‌ای کنوفه در تابه و بدون فر

  • ۵۰۰ گرم رشته کادایف
  • ۲۰۰ گرم کره‌ی مذاب
  • ۵۰۰ گرم پنیر کنوفه (پنیر ماسکارپونه یا پنیر لبنه)

مواد لازم برای تهیه‌ی شربت مخصوص کنوفه

  • ۳ لیوان آب
  • ۳ یا ۴ قطره آب لیمو
  • ۲.۵ لیوان شکر

برای تزئین کنوفه‌ی تابه‌ای بدون فر

  • پسته
  • گردو
  • نارگیل
  • بستنی و خامه

من خودم، برای کم کردن هزینه به جای گزینه‌های بالا از دارچین استفاده می‌کنم.

تاریخچه‌ی دسر ترکیه‌ای کنوفه

دسر کنوفه در کشور‌های عربی با نام «کنافه»، و در ترکی و کشور ترکیه با نام «کنوفه»(kunefe) شناخته می‌شود. این دسر پرطرفدار، از زمان امپراطوری عثمانی در سرفصل دسر‌ها به چشم می‌خورد . کنوفه از جمله‌ی دسر‌های پنیری خوشمزه‌ی تاریخی محسوب می‌شود و طرفداران زیادی در دنیا به خود اختصاص داده است. دسر کنوفه ‌در مراسمات مذهبی مانند ماه رمضان، عید‌ها و سایر ایام تهیه شده، و به دلخواه با قهوه، چای و غیره صرف می‌شود.

دسر ترکیه‌ای کنوفه

دستور پخت دسر ترکیه‌ای کنوفه در تابه و بدون فر

مرحله اول

ابتدا باید شربت کنوفه را آماده کنیم. آب را داخل یک قابلمه ریخته و شکر را اضافه میکنیم و کمی هَم میزنیم، تا شکر حل شود. بعد روی شعله میگذاریم و سه یا چهار قطره آبِ لیمو اضافه میکنیم. و اجازه می‌دهیم تا بجوشد. مواد را آنقدر می‌جوشانیم، تا غلیظ شود و حالت شهد پیدا کند. بعد غلیظ شدن، شعله را خاموش می‌کنیم، تا شربت سرد شود.

مرحله دوم

رشته‌های کادایف را با دست یا چاقو کمی خرد می‌کنیم. بعد کره را روی شعله کم گذاشته و مذاب میکنیم. کره‌ی مذاب شده را روی کادایف‌های خرد شده ریخته و با دست هَم می‌زنیم، تا کره به اندازه‌ی مساوی پخش شود.

مرحله سوم

ته و دیواره‌ی تابه را با یک قاشق کره چرب میکنیم و مقدار کمی دوشاب روی کره‌ی تهِ تابه، میریزیم. نصف کادایف‌های آغشته به کره را تهِ تابه میریزیم . طوری که فضای خالی بینشان نباشد. با دست و یا کف‌گیر سطح رشته‌های کادایف را صاف و یکدست می‌کنیم. بعد پنیر را روی کادایف میریزیم و با دست فشار میدهیم تا به مقدار مساوی پنیر پخش شود. کادایف‌های باقی مانده را روی لایه دوم یا همان پنیر، میریزیم و باز با دست صاف میکنیم. تابه‌ی دیگری را برمیداریم و چرب میکنیم تا روی تابه‌ی اولی گذاشته و برگردانیم، تا هر دو طرف کنوفه بپزد و طلایی شود.

مرحله چهارم

تابه خالی را روی تابه‌ی پر میگذاریم . شعله را روشن میکنیم و کنوفه را روی شعله میگذاریم (البته شعله را زیاد باز نکنید تا خدای نکرده نسوزد.) تابه را روی شعله حرکت میدهیم تا زیر کنوفه یکدست پخته شود. بعد کنوفه را برمیگردانیم تا رویش هم بپزد. بعدِ طلایی شدن هر دو طرف، شعله را خاموش میکنیم. تابه را برداشته و کنوفه را داخل ظرف دیگری بر‌میگردانیم.

مرحله پنجم

شربت سرد شده را روی کنوفه میریزیم . کمی صبر میکنیم تا شربت به خوردِ کنوفه برود. بعد رویش را با پسته یا گردو یا دارچین تزئین میکنیم. کنوفه را میتوانیم گرم و یا اگر دوست داشتیم سرد میل کنیم.

«نوش جان»

سخن پایانی

در این مقاله، سعی کردم دستور پخت دسر ترکیه‌ای کنوفه را با زبان ساده بیان کنم تا شما عزیزان همراه، بتوانید به راحتی در خانه تهیه کنید. لازم به ذکر است، که دسر کنوفه را میتوانید درون فر هم بپزیزد ولی چون دوستانی هستند که در خانه فر ندارند، خواستم ، طرز تهیه‌ی کنوفه را در تابه و روی شعله آموزش بدهم. امیدوارم استفاده کنید و برایتان مفید باشد.

در حال ارسال
بررسی کاربر
5 (1 رای)
رتبه بندی نظرات 0 (0 بررسی ها)
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

در حال ارسال